Declaració de DDHH
Article 19
Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.[Videos AlbertVerdaguer Barcelona LlibPremsaCat]

La participació a Barcelona de centenars de persones en la concentració, el que va obligar a tallar l’avinguda Diagonal, i la posterior manifestació demostra un suport molt positiu i un fort compromís amb aquesta causa. Valorem aquesta mobilització com una resposta vigorosa i unitària a favor dels valors democràtics i la llibertat d’expressió. S’ha demostrat una gran consciència i preocupació per la preservació dels fonaments democràtics que sustenten les nostres societats.

Malgrat aquesta exitosa manifestació, reconeixem que la lluita per la llibertat de premsa continua. Continuarem defensant la nostra causa amb determinació i no descartem més mobilitzacions en el futur per assegurar-nos que la veu de la veritat i la integritat periodística segueixi sent escoltada.


 

⚡️1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣1️⃣2️⃣3️⃣
#20&21 Febrer Audiències Públiques a Londres

🔻Decideixen si Assange pot apel·lar la decisió d’extradició

🟩 CONVOCATÒRIES+ 32

🔥#LlibertatJulianAssange
🔥#LibertadJulianAssange
🔥#FreeAssange
🔥#NowOrNever

20F
🗣️Adelaide 📌Penny Wong Office 19 16:30h
🗣️Ajaccio 📌Piazzetta 18h
🗣️Barcelona 📌Consolat Britànic 19h
🗣️Berlín
🗣️Bilbo
🗣️Bordeaux 📌Miroir d’eau Place de la Bourse 17h
🗣️Bruxelles 📌US Embassy 10h
🗣️Buenos Aires 📌Plaza de Mayo 17h
🗣️Catania📌Prefettura 17h
🗣️Frankfurt
🗣️Hamburg
🗣️Koln
🗣️Londres 📌High Courts of Justice 8h30
🗣️Madrid 📌Embajada EEUU 19h
🗣️Manchester 📌St Peter’s Square, Manchester M1 5AN 10h – 17h
🗣️Metz 📌Galeries Lafayette 18h
🗣️Mexico CDMX 📌Embajada Británica 10h
🗣️Milano 📌Consolato Britannico 17h
🗣️Montevideo 📌Plaza Libertad 18h
🗣️Munich
🗣️Napoli 📌Consolato USA 17h
🗣️Oklahoma City 📌Capitol 10h – 17h
🗣️Paris 📌Pl République 18h
🗣️Prague 📌Old Town Square 17h
🗣️Quito
🗣️Reus📌Av Salou, 115 19h
🗣️Río de Janeiro
🗣️Roma 📌Ambasciata Britannica 17h
🗣️Sao Paulo 📌R Ferreira de Araújo, 741 18h
🗣️Strasbourg 📌Parvis de la Faculté de droit 18h
🗣️Tarragona 📌 Pl dels Despullats 19h
🗣️Washington DC 📌Outside the Department of Justice & White House 10h – 17h

21F
🗣️Adelaide 📌Penny Wong Office 19 16:30h
🗣️Londres 📌High Courts of Justice 8h30
🗣️Oklahoma 📌Capitol 10h 17h
🗣️Prague 📌Old Town Square 17h

🟩El 20 de Febrer sortim als carrers per la #Llibertat de #JulianAssange, pel dret de ser informats, pel dret dels periodistes a investigar i a informar sense risc d’empresonament per fer-ho.

🟩A Londres els dies 20 i 21 de febrer, bit a totes les ciutats del món el 20 de febrer davant de l’ambaixada i consolat britànic o nord-americà, preferiblement. Aquesta és la trucada de Stella Assange: www.StellaAssange.com

🟩Per protestar a la teva ciutat, escriu-nos a [email protected] perquè et puguem fer el fulletó. Per contactar amb altres grups: @GlobalDayX4Assange

🟩 Organiza’t i lluita!✊🏼

🔥Fes-ho còrrer🔥

💛©️ʰᵃˡᵉᶜᵒˢⒶᵐᵃʳⁱˡˡᵒˢ ™
📹 GRUPO (http://t.me/ChalecosAmar) ✈️ CANAL (http://t.me/ChalecosAmarill)

🌊 Fʳᵉᵉ Aˢˢᵃⁿᵍᵉ Wᵃᵛᵉ 🌊
Cʰᵃⁿⁿᵉˡ (https://t.me/FreeAssangeWave)✈️Gʳᵒᵘᵖ (https://t.me/FreeAssangeWaveEnglish)™️Fᴮ (https://facebook.com/FreeAssangeWave)™️X (https://x.com/freeassangewave?s=21&t=EFR6SgjEFMQjhpLj7RVE2w)
El grup de telegram unidireccional dia X està a punt.

Aquí tothom trobarà fàcilment les convocatòries importants, com la que es prepara per al dia X.

S’hi entra per l’enllaç:
t.me/dia_X_CAT

Us demanem que us hi afegiu tots.El Parlament de Catalunya dóna suport a la llibertat d’expressió i demana la llibertat de Julian Assange.


Mobilització internacional!!


Els ajuntaments comencen a presentat mocions a favor de la Llibertat d’Assange. La Moció de Barberà del Vallès és la primera que s’ha aprovat

[versió pdf]


Vilaweb (31/10/23): El parlament aprova una declaració que demana la llibertat de Julian Assange

La proposta de la llibertat de Julian Assange ha estat impulsada per la CUP i ha rebut el suport d’ERC, Junts i els comuns. 


LlibertatPremsaCAT on X

🔴DIMECRES DIA 4 D’OCTUBRE AL PARLAMENT

⭕️Concentració a les 14h

Acte al Parlament organitzat pel Grup Català de suport a la campanya internacional Free Assange Wave


Bon dia, som un grup connectat amb #FreeAssangeWave Internacional. La Justícia Britànica, anunciarà aviat, el dia de publicarà la, sentència d’extradició contra en *Julian Assange*
L’unic “delicte” que ha comès en Julian (Wikileaks) és, publicar *informes classificats de crims de guerra* d’Estats dits democràtics.
Fa anys, des de la sortida de l’ambaixada d’Ecuador és tancat a pany i forrellat a la presó d’alta seguretat de Bermasch al Regne Unit.
Si l’extraditen, els USA *li demanem 175 anys de presó*
Això, *no ho podem tolerar de cap manera*.
Ens volem moure a favor de la, seva llibertat i de la Llibertat de Premsa.
Aquest dimecres dia 4, en Toni Strubell, Elisenda Romeu, Rosario Palomino i molt probablement, en Lluís Llach, farem una roda de premsa, cap el migdia, des del Parlament de Catalunya, on denunciarem la situació d’en Julian Assange i demanarem un pronunciament clar al seu favor del Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat.
Recollim signatures que entregarem al Parlament, a través d’aquest formulari 👇
http://ja.cat/signallibertatassange

Signa si et plau i ajudaràs a aquesta causa.
També pots seguir-nos al Tuiter següent👇
@LlibPremsaCat5ª DIADA ASSANGE: 4/10/23  

Mentre restem a l’espera del DIA X, el proper dimecres 4/10/23 (HORA PER CONCRETAR):

concentració davant del Parlament de Catalunya per lliurar les signatures per exigir a aquest i al Govern de la Generalitat el compromís en ferm per l’alliberament de Julian Assange, la llibertat de premsa i el dret a la informació veraç: en definitiva pel dret a l’accés a la VERITAT!

SIGNA’L CLICANT AQUEST ENLLAÇ

Som a l’espera d’una gran mobilització per la llibertat de premsa i l’alliberament de Julian Assange, que pot ser extradit des de la Gran Bretanya als EUA en qualsevol moment.

Si vols saber de què va tota aquesta moguda, consulta en aquesta pàgina web totes les accions realitzades des del 2022 i, sobretot mira el video d’Octuvre (publicat el dia 23/9/23) amb atenció.

Si encara no saps qui és Julian Assange, encara és més important que miris el vídeo.

Tan sols has de clicar la foto sota aquestes línies:

Si vols fer quelcom per la llibertat de premsa i pels drets humans, comparteix el video tant com puguis i adhereix-te al compte de twitter LlibertatPremsaCAT (@LlibPremsaCat).


4ª DIADA ASSANGE, 15/9/23

El grup “Llibertat de premsa = Catalunya Assange”, creat pels Consells Locals de Comarques Gironines, Osona, Vallès i Barcelonès, convocà el dia 15/9/23 una roda de premsa al Col.legi de Periodistes de BCN, seguida del lliurament de més de 1.600 signatures per l’alliberment de Julian Assange al Consolat Britànic. Clica la imatge per a veure el video:

Lluís Llach, cantautor retirat i Conseller Polític del Govern del Consell de la República, emocionà amb les seves paraules sobre Catalunya: “Cal recordar que a Espanya hi ha @PabloHasel i @valtonyc represaliats (presó i exili) per fer cançons, cosa impensable durant els darrers anys del franquisme. Les democràcies que diuen ser consolidades apliquen un terrorisme d’estat contra la llibertat d’expressió. Estats i oligarquies volen controlar la informació que la gent rep. Aquest exercici de desinformació aconsegueix que la societat es torni feixista”

També hi parlaren:

  • Soledat Balaguer, periodista retirada i ànima del grup “Llibertat de Premsa = Catalunya Assange”
  • Toni Strubell, co-fundador de l’ANC
  • Pep Cruanyes, de la Comissió de la Dignitat
  • Elisenda Romeu, de la Sectorial dels Represaliats de l’ANC
  • Roser Palomino, de “No em deixis de parlar en Català”
  • Lluís Adell, portaveu del grup “Llibertat de Premsa = Catalunya Assange”, que ha organitzat la roda de premsa i acció al consolat britànic.

3ª DIADA ASSANGE, DIA DE LA LLIBERTAT DE PREMSA, 3/5/23

Acció tuitaire:

Hem refrescat tot el material videogràfic de la 2a diada Assange del dia 11/2/23

Convocatòria global:

In Catalunya we are preparing a massive campaign for May 3rd, press freedom day. We want to refresh all video material recorded in more than 24 Catalan cities last February 11th.

We would like to do a very simple campaign with two usual hashtags:

#FreeAssangeNow #DontExtraditeAssange

And add these two: #LlibertatDePremsa #PressFreedomDay

If we start a global campaign all at once, we could manage to reach a trending topic for Assange. Other material collected all over the world should join the campaign to make this happen.

We proppose May 3rd at 6 o’clock in the morning (timetable in Berlin).

See you in www next Wednesday!


2ª DIADA ASSANGE, 11/2/23 

MANIFEST:

Actualment es calcula que arreu del món mor un periodista cada 4 dies en mans d’un poder estatal o un poder fàctic. Sols el 13% dels assassinats de periodistes arriben a ser investigats per la justícia.

A molts dels països anomenats democràtics hi ha periodistes que són víctimes de contractes precaris, acomiadaments injustos, silenciament, boicot, assetjament, denúncies per difamació, multes quantioses. Alguns són també condemnats a l’ostracisme o forçats a l’exili, simplement per fer pública la veritat. I, a partir del cas Assange i Pablo González, veiem que poden ser fins i tot privats de llibertat durant llargs anys, ja sigui empresonats o refugiats dins d’una ambaixada.

Ja n’hi ha prou!

Exigim el nostre dret a la informació. Exigim que els periodistes puguin exercir la seva professió en plena llibertat. Ells podran exigir la seva llibertat professional i la llibertat de premsa si nosaltres els recolzem exigint el nostre dret a la informació. Ells són els nostres representants del quart poder que fiscalitza al legislatiu, executiu i judicial. Però això tan sols és possible si el quart poder és lliure. No deixem que la premsa i els mitjans audiovisuals converteixin els serveis informatius en simples eines de divulgació i propaganda. El problema és, en part, econòmic: els diaris i mitjans són viables gràcies a la publicitat i a les subvencions i ja sabem que sol acabar passant tard o d’hora: qui paga mana!

La Diada Assange no és solament una data especial per treure de l’oblit i exigir l’alliberament de Julian Assange i tants altres com Pablo González (ja un any a la presó a Polònia). Recordem també avui el cas Jamal Khashoggi, assassinat al consolat saudita de Istambul l’any 2018. La Diada Assange és la diada de tots els periodistes represaliats i d’aquells periodistes valents que posen en risc la seva feina, fins i tot la seva pròpia vida, simplement per fer bé la seva tasca: la de informar.

Ells són els nostres missatgers de la veritat i, si nosaltres no els recolzem, els poders estatals i poders fàctics sovint fan els possibles per “matar al missatger perquè no hi hagi missatger”. No deixem que siguin amenaçats pels poders, sovint amb trucades misterioses, coaccions, xantatges, etc. Exigim als estats que els protegeixin i no que els esclavitzin. Sols així estaran emparats per fer la seva feina lliurament: la de informar de manera rigorosa.

Perquè això sigui possible cal que aprenem a pagar per ser informats, per ser ben informats; cal que ens informin també periodistes privats i que aprenem a denunciar les mentides dels periodistes pagats amb diners públics.

Els drets humans estan tots interconnectats: quan un decau, els altres estan en risc de fer- ho, en una mena d’efecte dominó. En el cas del dret a la informació hi van molt lligats el dret a l’opinió, la llibertat d’expressió i de pensament i el dret a la manifestació. Per tant, lluitem per cadascun dels nostres drets i així els altres no seran contagiats d’aquest virus global de la banalització del quart poder. Avui ens centrem en el dret a la informació i en la llibertat de premsa però el mes vinent, tots, homes i dones, reivindicarem també els drets de la dona.

El Consell de la República, de bracet amb molts ciutadans i moltes altres entitats civils i polítiques, lluita per construir la República Catalana fonamentada en tots els drets humans individuals i col·lectius. Un d’ells és el dret a la sobirania nacional i dret a l’autodeterminació. Els qui lluitem plegats veiem que és difícil fer arribar a tots els nostres compatriotes la tasca feta quan els mitjans audiovisuals i la premsa escrita massa sovint ens silencien. Enfortim els nostres serveis informatius privats, dotant-los de finançament nostre i exigim al Govern de Generalitat, que paguem amb els nostres impostos, que no manipuli la informació, tot denunciant les seves mentides. Difonem actes de valentia de periodistes com Joël Díaz i Magí Garcia Vidal que han dimitit del programa Zona Franca en solidaritat amb Manel Vidal acomiadat per TV3, per haver presentat en el programa un gag que il·lustrava la deriva autoritària del PSC-PSOE amb una esvàstica.

Per últim, una mostra més de la interconnexió del drets civils i de la seva vulneració és l’ús de la justícia com a eina de repressió política (també anomenat lawfare), que sol emprar els mitjans de comunicació audiovisuals i premsa escrita com a altaveu o propaganda, per incriminar públicament a les persones abans d’anar davant de la justícia. Això sols és possible si la premsa no és lliure, perquè és a sou dels poders públics sense control democràtic. La premsa en mans del lawfare explica que catalans sobiranistes siguin denunciats, processats o condemnats per delictes inexistents o amb sentències desproporcionades gràcies a que creen relats periodístics, alguns falsos i altres contradictoris, simplement per facilitar que l’opinió pública acabi pre-jutjant a la persona, com és el cas del Joël Muñoz @NotXelj (hacker informàtic) i el de la MHP Laura Borràs (presidenta del parlament destituïda pels justges).

No n’hi ha prou amb posar la televisió o llegir el diari per estar ben informats, belluguem-nos i posem-nos dempeus pel dret a la informació i la llibertat de premsa. Per això, demanem que tots els reunits avui en aquest acte ens comprometem pel dret a la informació i la llibertat de premsa, ara mateix ho podem fer signant aquest manifest i la carta peticionària de llibertat d’Assange dirigida al Govern Britànic per tal que no extraditi Julian Assange als EUA i l’alliberi definitivament, és a dir, sense càrrecs. Si s’extradita Julian Assange de la GB a EUA, es crearà un greu precedent per a molts altres casos semblants a les democràcies occidentals i la llibertat de premsa quedarà tocada de mort i amb ella el 4rt poder, que controla els altres 3 poders de les democràcies d’avui dia.

Free Assange Now!

Llibertat per a Julian Assange ARA!

Accions #BringYourChair i lectura del manifest en més de 24 viles i ciutats catalanes (#24vilesPerAssange)

Comarques Barcelonines i del Sud:

Comarques del Nord:


1ª DIADA ASSANGE, DIA  INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS: Girona, 10/12/22